3
Чи не починаємо ми знову самих себе рекомендувати? Чи нам потрібні, як деяким, рекомендаційні листи для вас чи від вас? Ви і є нашим листом, написаним у наших серцях, який знають і читають усі люди. Ви показуєте, що ви – лист Христа, результат нашого служіння, написаний не чорнилом, а Духом живого Бога, не на кам’яних таблицях, а на таблицях людських сердець.
Цю впевненість ми маємо завдяки Христу перед Богом. Не тому, що ми самі здатні й це наша заслуга. Навпаки, наша здібність – від Бога, Який зробив нас здібними бути служителями Нового Завіту – не букви, а Духа. Адже буква вбиває, а Дух оживляє.
Більша слава Нового Завіту
Але якщо служіння смерті, викарбуване буквами на камені, було прославлене так, що сини Ізраїля не могли дивитися на обличчя Мойсея через славу його обличчя, яка минала, то чи не буде служіння Духа славнішим?! Якщо в служінні осуду є слава, то служіння праведності набагато перевершує його в славі. 10 Адже те, що було прославлене, насправді прославленим не було у порівнянні зі славою, яка його перевершує. 11 І якщо те, що минає, мало славу, то набагато більшу славу має те, що не минає.
12 Тому, маючи таку надію, ми діємо з великою сміливістю, 13 а не як Мойсей, який ставив собі покривало на лице, щоб сини Ізраїля не дивилися на кінець того, що минає. 14 Проте їхній розум був притуплений*, бо й досі під час читання Старого Завіту це покривало залишається незнятим, адже воно може бути знятим лише в Христі. 15 І донині, кожного разу, як зачитується Мойсей, на їхньому серці лежить покривало. 16 Однак коли людина повертається до Господа, покривало знімається. 17 Господь – це Дух, а де Дух Господа, там свобода. 18 І всі ми з непокритим лицем, відображаючи Божу славу, немов у дзеркалі, змінюємося згідно з Його образом, із слави в славу як від Господа, Духа.
* 3:14 3:14 Або: закам’янілий.